На Стрелбище Герена се провеждат състезания, организирани от различни спортни клубове и други организации.

Стрелкови клуб Левски-Любители е най-честият организатор на тим билдинги, курсове и тренировки. В Стрелбище Герена, Стрелкови клуб Левски-Любители организира и „Шампионат Стрелковите Умения на България“. Състезанията са предназначени основно за любители, но в тях често вземат участие и състезатели по стрелба.

Шампионатът включва различни упражнения, както прецизна стрелба с голямокалибрено и малокалибрено оръжие, така и упражнения, изискващи качества като скорост, точност, безопасно боравене с огнестрелно оръжие и други важни за състезателната стрелба умения.

Кольо О’пън е състезание по правилата на Динамичната стрелба. Динамичната стрелба е спорт наричан за кратко IPSC (International Practical Shooting Confederation).
Основател и организатор на състезанието е клубът по Динамична стрелба Си-Ен-Сис със специалното участие на петкратния Републикански Шампион по Динамична стрелба в дисциплината „OPEN“ Никола Топалов, който е и негов патрон.
Състезанието е характерно с неповторимия си дух и настроение, за което допринася, дори само с присъствието си, Никола Топалов.

За датите на провеждане на състезанията може да се информирате, както от фейсбук страницата на Стрелбище Герена: Strelbishte Gerena, така и от новините на сайта ни.
Ако желаете да бъдете информирани на електронната Ви поща или със смс на телефона Ви, то може да декларирате това си желание на е-mail: reception@strelbishte-gerena.com, като трябва да изпишете трите си имена, e-mail или телефон, на който желаете да бъдете информирани за предстоящи състезания.